UNA EINA PER A FOMENTAR EL PLAER PER LA LECTURA

En trobareu més informació a la pàgina web d’Edicions 96

“Un  lector adult és un ciutadà més capaç, més crític, més lliure i, voldríem creure, més feliç.” Des d’aquesta premissa, Pilar Garcia, Carles Mulet i Doménec Giner, professors de l’IES de Teulada, van traslladar a la nostra editorial la proposta d’editar un Quadern de lecturesUn material encaminat a fomentar el plaer per la lectura abans, fins i tot, que el desenvolupament de la comprensió escrita o de l’educació literària.

Segons Carles Mulet i Pilar Garcia, que també n’han elaborat una Proposta didàctica amb suggeriments per a poder-lo aprofitar al màxim, aquest Quadern vol crear entorns favorables a la tasca de llegir, tot facilitant als lectors la possibilitat d’anotar-hi allò que vulguen sobre els llibres que lligen. En la seua elaboració s’ha tingut present el que ja fan els bons lectors o el que els agradaria fer en llegir un llibre: anotar uns detalls de la història, la reacció d’un personatge, la recreació d’un lloc; recuperar una frase, un vers, un moment; relacionar alguna d’aquestes coses amb una altra lectura, amb un esdeveniment real, amb una cançó, amb una pel·lícula; recollir projectes futurs de lectura, etc.

Tota la informació, amb relació de seccions i característiques, la podeu consultar còmodament en aquest enllaç.

Pensem que és important remarcar el caràcter voluntari i no exclusivament escolar d’aquest Quadern, a pesar que la idea inicial partisca de l’experiència docent.  Nosaltres us el volem oferir, igual que fan els autors que ens el presenten des de la Proposta didàctica, com “un element ben interessant per a la dinamització del treball de classe”. Però, potser, des del propòsit constant d’ajudar a ampliar horitzons, amb els llibres i amb tots els materials del nostre catàleg, ens agrada considerar aquest Quadern, de la mà dels seus inventors, com un un petit estoig on xiquets, joves i adults podran atresorar les troballes de les seues lectures.

Edicions 96, en una de les Trobades d’Escoles en Valencià, a Santa Pola, 2011

One response to “UNA EINA PER A FOMENTAR EL PLAER PER LA LECTURA

  1. Estem molt contents de l’experiència d’haver treballat plegats. La Guia ha quedat molt bé. Ara nmés cal que tinguem sort i el material agrade també a la nostra gent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s