
Gat Seruga mirant al sol, en la imaginació sense fronteres d’un xiquet de 5 anys que es diu Ferran Gordo Olaso
Sempre intente aprofitar les oportunitats que es presenten en la vida per afavorir les situacions que potencien l’afectivitat acompanyada de la comunicació. El conte és una d’aquestes oportunitats.
A l’escola cal cercar estratègies que faciliten l’ús de la llengua i que afavorisquen l’aprenentatge de forma significativa i molt propera.
A través del conte podem establir, tant en l’àmbit familiar com en l’escolar, vincles afectius i comunicatius que ens permetran aconseguir interaccions enriquidores entre nen-nen, nen-adult, nen-grup…
Dins d’un context literari i lúdic podem treballar la identificació (o no) amb els personatges; la consciència ecològica; el respecte a les diferències, l’amistat, l’enveja…
És per això que un bon dia els contes es convertiren, per a mi, en un vehicle motivador per a treballar a l’aula el medi i enriquir la comunicació oral i escrita amb un esperit crític del meu alumnat.

Carme Miquel, autora d’Els contes de Marc, dedica un exemplar de BON DIA! a la jove admiradora Neus Fuster Puig, que ara ja té… 6 anys!
La col·lecció «Bressol de Lletres» és una magnífica oportunitat per a endinsar-nos en les seues inquietuds, curiositats, pors, raonaments… Un bon exemple en són «Els contes de Marc», que plens de poesia i espontaneïtat reflecteixen la quotidianitat d’un infant entre els 3 i 5 anys. També El ratolí Valentí, que sap trobar la part positiva d’una situació aparentment no gens tranquil·litzadora. O El conte del Pardalet / A Little Bird’s Tale, que ens presenta un personatge que a més de valencià parla anglès. Podria parlar d’altres títols però potser és millor que els descobriu vosaltres.
Si aconseguim que un conte siga un inseparable company de capçalera, una porta oberta a l’afectivitat i una nau espacial que ens transporta en el temps, anirem pel bon camí. No ho dubteu.

El llibre A LA VORA DEL CAMÍ, vist i recreat per un xiquet de 3 anys: Ferran Escrivà Pellicer, del CEIP Santa Anna de Miramar