FESTES PER LA LLENGUA. SÍ AL VALENCIÀ

Al voltant del dia del llibre i coincidint amb la primavera se celebren per tot el País Valencià les Trobades d’Escoles en Valencià. Enguany han agafat un caire totalment reivindicatiu a causa de les agressions que està patint l’ensenyament però sempre des de la vessant lúdica i festiva tan característica d’aquestes celebracions.

Escola Valenciana, l’entitat cívica organitzadora, estima una participació global de vora 200.000 persones a les 15 Trobades d’enguany, que han organitzat 922 tallers per a l’alumnat i centenars d’activitats amb un objectiu únic: la defensa de l’ensenyament en valencià, públic de qualitat i un Decret sobre Plurilingüisme final on es prioritze la competència lingüística de tot l’alumnat en valencià a part del domini del castellà i de l’anglés, que ix molt reforçat.

Des de les Coves de Vinromà  fins a Guardamar, passant per Benimantell, València i Antella, entre d’altres, hem omplit de lletres i colors els pobles per on ha passat la nostra paradeta de llibres. Carregats de llibres preciosos i de l’Agenda que avalats per l’Escola Valenciana editem, hem gaudit de paisatges, pobles i gents, que segurament no haguérem conegut d’una altra manera.

Trobada de Mutxamel (l’Alacantí)

Alcoi i Benimantell han protagonitzat l’últim cap de setmana de Trobades i ambdós pobles ens han rebut amb una càlida acollida, pel munt de gent assistent i pel sol que queia insistent. Menció especial mereix Benimantell, un poble de l’interior de la Marina Baixa, en els estreps de la serra d’Aitana i de no més de 500 habitants, on la gent s’aplegava davant la nostra parada cercant llibres en valencià. A les 21.15 hores sols quedaven obertes la paradeta de samarretes de l’organització i la nostra i amb ganes de plegar encara hi venia gent a fullejar els llibres de la col·lecció “Bressol”, que deixaven a tots, grans i menuts, enlluernats. Encara tinguérem temps de fer un mosset (de cabasset) a la llum de la lluna amb la música d’Andreu Valor i Carles Albero (músic acompanyant), que posaren la cirereta a una jornada ben emotiva i reivindicativa. Tot un gaudi de dissabte.

Trobada de Benimantell (la Marina Baixa)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s